Сувід (від французького sousvide, «під вакуумом») метод приготування їжі в вакуумному пакеті. Особливістю методу сувід є дуже тривалий процес приготування продукту від кількох годин до кількох діб. Інша відмінна риса відносно низька температура, яка підтримується протягом усього цього часу. Як правило, вона коливається від 25 до 90 градусів.

Переваги технології

  1. Збереження корисних властивостей продукту приготування при низькій температурі не руйнує вітаміни і мінерали.
  2. Максимально натуральний смак ви розміщуєте продукт у вакуумному пакеті, тобто готуєте його у власному соці.
  3. Дієтичні, але при цьому смачні страви в сувіді готуються без масла, але, на відміну від варіння або приготування на пару, їжа виходить дуже соковитою.
  4. Завдяки вакуумній упаковці спеції і маринад краще проникають всередину м’яса або риби, створюючи дивовижні смаки і аромати.

Джерела:
1. Джерело
2. Джерело

Підказка № 130