Су—від (від французького sous—vide, «під вакуумом») — метод приготування їжі в вакуумному пакеті. Особливістю методу су—від є дуже тривалий процес приготування продукту — від кількох годин до кількох діб. Інша відмінна риса — відносно низька температура, яка підтримується протягом усього цього часу. Як правило, вона коливається від 25 до 90 градусів.
Переваги технології
- Збереження корисних властивостей продукту — приготування при низькій температурі не руйнує вітаміни і мінерали.
- Максимально натуральний смак — ви розміщуєте продукт у вакуумному пакеті, тобто готуєте його у власному соці.
- Дієтичні, але при цьому смачні страви — в су—віді готуються без масла, але, на відміну від варіння або приготування на пару, їжа виходить дуже соковитою.
- Завдяки вакуумній упаковці спеції і маринад краще проникають всередину м’яса або риби, створюючи дивовижні смаки і аромати.
Підказка № 130