Біодинаміка це духовно етикоекологічний підхід до сільського господарства, садівництва, і продуктів харчування. Тобто це не тільки неагресивні засоби ведення господарства, які не завдають шкоди землі і природі, а й ціла життєва філософія.

Саме «містична» складова відрізняє біодинаміку від орагнічного виноробства. Біодинаміка має багато супротивників і критиків, в науковому середовищі, де вона вважається варіацією шаманізму. Проте біодинамічне виноробство дуже розвинене і таке вино через складність його виробництва коштує досить дорого.

Деякі факти про біодинаміку:
  • Догляд за виноградниками по фазах місяця і іншим показникам природних ритмів.
  • Самостійна підготовка виноробом органічних добрив також з урахуванням біоритмів.
  • Гарантія біохімічної чистоти виноградника.
  • Максимум ручних операцій.
  • У процесі створення вина механічний вплив на нього зводиться до мінімуму. Виноробня будується таким чином, щоб вино переміщалася по виноробні під впливом сили тяжіння.
  • Ви ніколи не зробите добре біодинамічне вино на невдало розташованому винограднику.
  • Обов’язкові добрива: 500 гній, витриманий в коров’ячому розі, для мікробіології землі і 501 кварц, витриманий в коров’ячому розі, для посилення фотосинтезу.

Джерела:
1. Джерело
2. Джерело

Підказка № 151