Умовно виділяють 5 основних ступенів помелу кави:

  1. Грубий (coarse grind). До 1го мм. Такий помел підійде для приготування кави у френчпресі. Оскільки великі частки краще затримуються металевим фільтром. Цей помел підійде і для заварювання напою в чашці.
  2. Середній (medium grind). Для заварювання в гейзерній кавоварці та пуровері.
  3. Дрібний (fine grind). Даний вид помелу підходить для аеропреса та сифона.
  4. Для еспресо (esprssoo grind). Такий вид відрізняється надтонким подрібненням.
  5. Надтонкий (pulverized). Порошкоподібний, схожий на борошно. Зазвичай використовується для заварювання кави потурецьки в джезві.

Підказка № 49

error: Контент захищено! Контент защищен!