УВАГА! Рецептура у вашому закладі може відрізнятися. Ведучий має право зарахувати/ не зарахувати правильну відповідь, відповідно до стандартів вашого закладу.

Еспресо — це кавовий шот об’ємом приблизно 30 мл (кави~ 7-9 гр).

Ристрето (італ. ristretto — «обмежений») — «скорочена» версія еспресо: для нього використовують менше води (на ~7-9 гр. кави/ ~15—20 мл води).

В ристрето завдяки зменшеню часу приготування, обмежується екстракція гірких компонентів. Така кава має бути солодшою та інтенсивнішою за смаком. Вміст кофеїну в ристрето нижче, ніж в порції еспресо.

Коли культура спешелті кав’ярень тільки зароджувалася, бариста працювали з зерном темного обсмаження і, готуючи ристретто, нівелювали гіркоту. Так ристрето набув популярності. 

Підказка № 51

error: Контент захищено! Контент защищен!