Декаф це кава без кофеїну

Способи декофеїнізаціі:

Традиційний кофеїн виводиться з кавових зерен за допомогою хімічних розчинників або вуглекислого газу.

Швейцарський спосіб (swiss water) складний, дорогий, але абсолютно екологічний спосіб, який зберігає кавовий смак. Спрощено, технологія така: спочатку зерна замочують у воді, щоб смакоароматичні речовини і кофеїн перейшли у воду. Потім кофеїн з екстракту відфільтровують, а зерна знову вимочують в екстракті, щоб повернути їм первинний смак і аромат.

Decaffitoтермін Decaffito використовується в якості торгової марки для позначення декофеїнізованої кави в Бразилії. У 2004 році були виявлені дерева кави Coffea charrieriana і Coffea arabica, які давали плоди, що не містять кофеїну.

Підказка № 57