Холодні кавові напої

Нітро кава це різновид кави колд брю, яка насичена азотом.

Колд брю

Нітро кава

Після фільтрації напій прибирають в холодильник і розливають охолодженим. Не газують.

Після фільтрації пропускають через охолоджуючу станцію і паралельно насичують азотом, звідси назва «нітро».

Нагадує міцну заварку, не завжди дає приємні тактильні відчуття на язику.

Завдяки насиченню азотом текстура округла, щільна, обволікаюча, приємно і легко п’ється.

Немає піни.

За рахунок насичення азотом піна шовковиста, ніжна, легка.

В холодній каві, часто переважає гіркота та терпкість. Для більш цікавого смаку додають молоко, сиропи, тоніки і т.д.

Холодна кава з балансом гіркоти і кислотності, насичення азотом надає додаткову солодкість, смакові характеристики шоколад, карамель і т.д.

Найчастіше розливають в пляшки або банки.

Розливають через кран з кеги, як пиво. Є варіанти в пляшках і банках.

Підказка № 59