Холодні кавові напої
Нітро кава – це різновид кави колд брю, яка насичена азотом.
Колд брю | Нітро кава |
Після фільтрації напій прибирають в холодильник і розливають охолодженим. Не газують. | Після фільтрації пропускають через охолоджуючу станцію і паралельно насичують азотом, звідси назва «нітро». |
Нагадує міцну заварку, не завжди дає приємні тактильні відчуття на язику. | Завдяки насиченню азотом текстура округла, щільна, обволікаюча, приємно і легко п’ється. |
Немає піни. | За рахунок насичення азотом — піна шовковиста, ніжна, легка. |
В холодній каві, часто переважає гіркота та терпкість. Для більш цікавого смаку додають молоко, сиропи, тоніки і т.д. | Холодна кава з балансом гіркоти і кислотності, насичення азотом надає додаткову солодкість, смакові характеристики — шоколад, карамель і т.д. |
Найчастіше розливають в пляшки або банки. | Розливають через кран з кеги, як пиво. Є варіанти в пляшках і банках. |