Обробка кави це процес вилучення зерен кави з ягід.

Методи обробки:
  • Натуральна суха обробка стиглі ягоди спочатку повільно висихають на гілках, потім їх збирають і досушують. Через те, що ягода сохне цілком, цукри з м’якоті та клейковина потрапляють в зерно. Тому кава сухої обробки більш насичена і солодка, ніж, наприклад, кава митої обробки.
  • Мита обробка після збору м’якоть видаляється за допомогою ферментації, а клейковина змивається. Після цього зерна висушують на сонці.
  • Хані обробка м’якоть видаляється як і в митій, але зерна сушать в клейковині. Цукри під дією сонячних променів насичують смак зерна. Така кава м’якша, з однорідною кислотністю.

Джерела:

  1. Джерело

Підказка № 60