УВАГА! Стандарти вашого закладу можуть відрізнятися. Ведучий має право зарахувати/ не зарахувати правильну відповідь, відповідно до стандартів вашого закладу.

Аперитив — напій, що подається перед їжею, викликає апетит, слиновиділення і поліпшує травлення.

В якості аперитивів використовують алкогольні напої, безалкогольні напої, соки. Серед популярних аперитивов вермут, херес, кампарі, ракія, бехеровка, узо, пастис, амонтильядо, коктейль Кір. З безалкогольних напоїв мінеральні води, а також газована, содова і проста охолоджена вода. Кращими соками для аперитиву є лимонний, апельсиновий, грейпфрутовий, гранатовий, томатний, березовий, виноградний (з несолодких сортів винограду).

Не рекомендується пропонувати спочатку каву або чай. Кава приглушує апетит. І якщо ви продаєте каву спочатку, то вам буде складно продати додатковий напій гостю, що погано позначиться на середньому чеку. Краще пропонувати чай і каву в кінці!

Джерела:
1. Джерело

Підказка № 73