УВАГА! Стандарти вашого закладу можуть відрізнятися. Ведучий має право зарахувати/ не зарахувати правильну відповідь, відповідно до стандартів вашого закладу.

Завжди пропонуйте страви і напої альтернативним питанням.

Тобто завжди пропонуйте на вибір 2 або більше альтернатив:

Що ви будете пити: морс, фреш, пиво або келих вина?

Як щодо салату? До стейку відмінно підійде грецький або теплий салат з печерицями!

Не працюють і тому є неправильними закриті питання без альтернатив: «хочете щонебудь на аперитив?». «Може бути спробуєте який-небудь десерт?».

Гостю простіше відповісти вам «ні» або «я подивлюся ще меню», тому що він не знає що є у вас в меню і таке питання ставить його в глухий кут. Ви не допомагаєте йому з вибором.

Підказка № 93