УВАГА! Стандарти вашого закладу можуть відрізнятися. Ведучий має право зарахувати/ не зарахувати правильну відповідь, відповідно до стандартів вашого закладу.

Метод «Ялинки» допомагає з’ясувати потреби і смакові вподобання гостя

Бувають випадки, коли гість не хоче дивитися меню, а відразу просить йому щось порекомендувати. Тоді використання «Ялинки» буде доречним. В інших випадках використовувати його не рекомендується.

Пример: З м’ясних страв є окремо з яловичини, баранини і свинини і є стравиасорті (з різних сортів м’яса). Що бажаєте? (Гість вибрав баранину.) Тоді я Вам порекомендую баранину з лісовими горіхами (дається короткий опис інгредієнтів). Ця страва у нас найпопулярніша. Її часто замовляють вдруге«.

Важливо! Замість використання «Ялинки» краще брати ініціативу в свої руки і пропонувати гостю декілька відповідних альтернатив. Тому що коли ви починаєте ставити гостю запитання, він найчастіше відповідає «дякую, я подивлюся меню». Це не те, що нам потрібно.

Підказка № 98