Аперитив

Аперитив (фр. apéritif) — напій, що передує їжі і своїм смаком (гіркуватим або солодкуватим) стимулює появу апетиту, слиновиділення і поліпшує травлення.

В якості аперитивів використовують алкогольні напої, безалкогольні напої, соки. Серед популярних аперитивів вермут, херес, кампари, ракія, бехеровка, узо, пастис, амонтильядо, коктейль кир. З безалкогольних напоїв мінеральні води, а також газована, содова і проста охолоджена вода. Кращими соками для аперитиву є лимонний, апельсиновий, грейпфрутовий, гранатовий, томатний, березовий, виноградний (з несолодких сортів винограду).

Аперитиви поділяють на три групи: одинарні, комбіновані і змішані.

  • Одинарним називається аперитив, який складається тільки з одного напою, наприклад подають тільки один вермут або один вид соку або мінеральної води.
  • Комбінований аперитив складається з декількох напоїв, що подаються одночасно, наприклад мінеральна вода, соки і вино.
  • Змішані аперитиви складаються зі спеціально приготовлених сумішей різних напоїв, наприклад коктейлів.

Джерело

Підказка № 23