Бренді

Бренді (англ. brandy, скорочення для brandywine,  «палене вино», від branden «спалювати») — міцний спиртний напій, загальний (збірний) термін для позначення продуктів дистиляції (перегонки) виноградного вина, фруктової або ягідної бражки, вичавок винограду. Бренді — це також назва коньяків, вироблених не у Франції, або виготовлених у Франції, але за межами виноробного району Пуату Шаранта. Міцність 36-40% до 60% об’єму спирту.

Зазвичай вживається після їжі. Як правило, подають в сніфтері (коньячному бокалі), кімнатної температури або злегка підігрівають, поклавши келих в долоню. Однак сильне нагрівання робить пари алкоголю дуже їдкими. Бренді, як і віскі, має більш приємний аромат і смак при більш низьких температурах, наприклад, 16 ° C.

Виноградний бренді виготовляється з винного дистиляту, отриманого шляхом перегонки виноградного вина. (Наприклад, арманьяк і коньяк, шеррібренді, Метакса, дивин, плиска, арбун і т.п.).

Бренді з вичавок виготовляється з ферментованої виноградної м’якоті, кісточок і стебел, які залишаються після вичавлювання соку з винограду. (Наприклад, граппа, ракія, чача, тьоркьоліпалінка).

Фруктовий і ягідний бренді отримують шляхом перегонки з інших фруктів і ягід (крім винограду). Найбільш часто використовують яблука, сливи, персики, вишню, малину, чорницю та абрикос. Фруктовий бренді зазвичай прозорий, вживається охолодженим або з льодом. (Наприклад, Кіршвассер, Сливовиця, Боровичка, Кальвадос, Poire Williams, Фрамбуаз, О-ДеВі та ін.)

Джерело

Підказка № 22

error: Контент захищено! Контент защищен!