Види Джину
Джин — міцний алкогольний напій. Міцністю не менше 37,5 % vol. Виготовляється шляхом перегонки зернового спирту з додаванням рослинних прянощів, зазвичай це ягода ялівцю, а також коріандр, корінь дудника (дягелю), корінь ірису (фіалковий корінь), мигдаль і інші, які надають джину його характерний смак. Смак звичайного джина дуже сухий, і тому джин не завжди вживається в чистому вигляді.

АНГЛІЙСЬКИЙ ДЖИН
London Dry Gin (сухий лондонський джин) — отримують методом дистиляції, не містить в складі цукру. Вважається напоєм вищої якості. Незважаючи на назву, виготовляється в багатьох країнах і містах, не тільки в Лондоні. Його міцність коливається від 40 до 47 градусів. Крім ялівцю можуть використовуватися і інші добавки: коріандр, корінь фіалки, цитрусові або цедра лимона.
Plymouth Gin – виробляється в англійському місті Плімут графства Девоншир. Цей різновид напою захищається авторським правом. Тільки виробники Плімута мають право вказувати на своїх етикетках назва «Plymouth Gin». Відрізняється вираженим ароматом ялівцю.
Old Tom Gin — традиційний англійський джин, підсолоджений цукровим сиропом. Він користувався величезною популярністю і став попередником сьогоднішнього джина. Його назва виникла від того, що в XVIII столітті такий джин продавався в дерев’яному апараті в формі кота (по—англійськи: Tomcat). Покупець клав гроші в рот кота, і джин витікав з труби, прихованої в його лапі.
Yellow Gin – джин бурштинового кольору міцністю 39-45 градусів, який в процесі виробництва настоюється в дубових бочках з—під хересу. Багато фахівців навіть не відносять цей вид до традиційного джину, в продажу він зустрічається дуже рідко.
АРОМАТИЗОВАНИЙ ДЖИН
Ароматизований джин виробляють шляхом вимочування прянощів в джин. Його підсолоджують цукром, фільтрують і розливають по пляшках. Також його можна отримати простим змішуванням джина, ароматизаторів і цукру. Серед цих джинів найбільш часто зустрічаються такі:
- Sloe Gin (слоу джин) Джин з ароматами терну (різновид сливи).
- Lemon Gin (Лемон джин) Джин з ароматом лимонних кірок.
ГОЛЛАНДСЬКИЙ ДЖИН
Відрізняється від англійського яскраво вираженим зерновим запахом і технологією виробництва. Ягоди ялівцю спочатку змішуються з зерновим суслом і тільки потім дистилюються. Далі готовий джин розбавляють водою, знову додають ялівець і ще раз переганяють. Міцність готового напою — 35 градусів.
Jonge – молодий і не дорогий вид джина.
Oude – середній, витриманий напій бурштинового кольору.
Zeer Oude – старий, він вважається найдорожчим з нідерландських джинів. Це ароматичний напій солом’яного кольору.
Джерела:
Підказка № 28