Види Джину

Джин міцний алкогольний напій. Міцністю не менше 37,5 % vol. Виготовляється шляхом перегонки зернового спирту з додаванням рослинних прянощів, зазвичай це ягода ялівцю, а також коріандр, корінь дудника (дягелю), корінь ірису (фіалковий корінь), мигдаль і інші, які надають джину його характерний смак. Смак звичайного джина дуже сухий, і тому джин не завжди вживається в чистому вигляді.

АНГЛІЙСЬКИЙ ДЖИН

London Dry Gin (сухий лондонський джин) отримують методом дистиляції, не містить в складі цукру. Вважається напоєм вищої якості. Незважаючи на назву, виготовляється в багатьох країнах і містах, не тільки в Лондоні. Його міцність коливається від 40 до 47 градусів. Крім ялівцю можуть використовуватися і інші добавки: коріандр, корінь фіалки, цитрусові або цедра лимона.

Plymouth Ginвиробляється в англійському місті Плімут графства Девоншир. Цей різновид напою захищається авторським правом. Тільки виробники Плімута мають право вказувати на своїх етикетках назва «Plymouth Gin». Відрізняється вираженим ароматом ялівцю.

Old Tom Ginтрадиційний англійський джин, підсолоджений цукровим сиропом. Він користувався величезною популярністю і став попередником сьогоднішнього джина. Його назва виникла від того, що в XVIII столітті такий джин продавався в дерев’яному апараті в формі кота (поанглійськи: Tomcat). Покупець клав гроші в рот кота, і джин витікав з труби, прихованої в його лапі.

Yellow Ginджин бурштинового кольору міцністю 39-45 градусів, який в процесі виробництва настоюється в дубових бочках зпід хересу. Багато фахівців навіть не відносять цей вид до традиційного джину, в продажу він зустрічається дуже рідко.

АРОМАТИЗОВАНИЙ ДЖИН

Ароматизований джин виробляють шляхом вимочування прянощів в джин. Його підсолоджують цукром, фільтрують і розливають по пляшках. Також його можна отримати простим змішуванням джина, ароматизаторів і цукру. Серед цих джинів найбільш часто зустрічаються такі:

  • Sloe Gin (слоу джин) Джин з ароматами терну (різновид сливи).
  • Lemon Gin (Лемон джин) Джин з ароматом лимонних кірок.

ГОЛЛАНДСЬКИЙ ДЖИН

Відрізняється від англійського яскраво вираженим зерновим запахом і технологією виробництва. Ягоди ялівцю спочатку змішуються з зерновим суслом і тільки потім дистилюються. Далі готовий джин розбавляють водою, знову додають ялівець і ще раз переганяють. Міцність готового напою 35 градусів.

Jongeмолодий і не дорогий вид джина.

Oude середній, витриманий напій бурштинового кольору.

Zeer Oude старий, він вважається найдорожчим з нідерландських джинів. Це ароматичний напій солом’яного кольору.

Джерела:

  1. Джерело
  2. Джерело
  3. Джерело
  4. «Біблія бармена» Ф. ЕВСЕВСКІЙ
 
 

Підказка № 28