Відмінності ірландського і шотландського віскі

ШОТЛАНДСЬКИЙ ВІСКІ (СКОТЧ)

Сировина: ячмінь

Солодження: для висушування і копчення ячменю використовується торф. Під час горіння він виділяє дим з характерним ароматом, який просочує солод

Перегонка: мінімум 2 рази

Витримка: тривала витримка розкриває напій і додає тонкості (від 3 до 50 років). Бочки складають горизонтально

Смак, аромат: копчений, торф’яний.

Написання: whisky

ІРЛАНДСЬКИЙ ВІСКІ

Сировина: солоджений або несолоджений ячмінь, жито, пшениця, овес.

Солодження: не коптиться

Перегонка: завжди потрійна (буває 4)

Витримка: не потребує довгої витримки, (в основному, 3-20 років). Бочки стоять вертикально.

Смак, аромат: маслянистий, легкий гармонійний тонкий.

Написання: whiskey

1. «Біблія бармена» Ф. ЕВСЕВСКІЙ

Підказка №25