Етапи виробництва солодового віскі

Солодовий віскі (молт) це традиційний шотландський віскі, який отримують з ячмінного солоду, не змішаного з зерновим.

1. СОЛОДЖЕННЯ
Мета солодження — підготувати ячмінь до перемолки і бродіння, а також надати йому характерні аромати за допомогою торф’яного диму. Етапи солодження:
  • Вимочування ячменю
  • Проростання
  • Саме солодження: зерно сушать гарячим димом від згорання торфу. Воно просочується димом і таким чином отриимується копчене зерно

2. ВАРКА І ФЕРМЕНТАЦІЯ

  • Очищення та помол
  • Заварювання
  • Додавання дріжджів, бродіння

3. ПЕРЕГОНКА

  • Мінімум 2 рази.

4. ВИТРИМКА

  • Дубовые бочки. Обычно из под бурбона, хереса, порто

Джерела:

1. «Біблія бармена» ФЕДІР ЕВСЕВСКІЙ

2. Джерело

3. Джерело

4. Джерело

Підказка № 27