Процес виробництва рому

1. Витяг соку

  • Цукрову тростину рубають
  • Сік фільтрують

2. Виготовлення цукру і патоки

  • Сік нагрівають і відокремлюють цукор від патоки в центрифузі
3. Бродіння
  • У патоку додається вода і дріжджі (іноді закваска Dunder, яку використовують і в виробництві бурбону. Тоді у рома буде особливий смак)

4. Дистиляція

  • Або в апараті pot still
  • Або в апараті безперервної перегонки

5. Витримка

  • Витримують у дубових бочках, іноді з-під хересу або бурбону
  • Витримка від декількох місяців до 15 років

Джерело: Ф. Євсевський «Біблія Бармена»

Підказка № 33

error: Контент захищено! Контент защищен!