Види рому
Ром (англ. Rum, ісп. Ron) — міцний спиртний напій, що виготовляється шляхом бродіння і перегонки побічних продуктів цукрово—тростинного виробництва, таких, як патока і тростинний сироп. Прозора рідина, що виходить після перегонки, зазвичай потім витримується в дубових або інших бочках.

Будь-яка з класифікацій названа повністю – може бути зарахована як правильна відповідь.
Основи класифікації можуть бути такі:
ЗА КОЛЬОРОМ:
- Світлий ром, також срібний або білий ром. В цілому, світлий ром має дуже слабко виражений смак, крім властивій рому солодкості, і тому використовується в якості основи для коктейлів. Світлий ром іноді фільтрують після витримки, щоб прибрати будь-яке забарвлення.
- Золотий ром, також бурштиновий ром — витриманий ром середньої щільності. Колір такого рому може походити від добавок: спецій і карамелі, але історично набуває свій темніший колір, витримуючись в дерев’яних бочках (зазвичай дубових).
- Темний ром, також чорний ром, темніше золотого рому. Він зазвичай витримується довше, в обвуглених бочках. У темного рому набагато сильніший смак, ніж у світлого і золотого рому; в смаку можна відчути натяки на спеції разом з сильними нотами патоки або карамелі. Окрім використання в коктейлях, темний ром частіше за все використовується в приготуванні їжі.
ЗА МІЦНІСТЮ:
- Легкий ром (ромовий еліксир) — це ром слабкіше стандартного 40—відсоткового — зазвичай трохи більше 30%. Має набагато солодший і насичений смак. Вживається в чистому вигляді і не вживається в коктейлях.
- Міцний ром — це ром набагато міцніше стандартного 40% -го. Багато видів такого рому мають міцність більше 75%.
- Витриманий ром класу преміум. Будь-який ром витримується протягом певного часу, і в назвах багатьох брендів рома є слово «añejo» (витриманий). Однак витриманим ромом все ж прийнято зазвичай називати ром, який витримується більше 5 років. Витриманий ром сам по собі має більш сильний характерий смак, ніж такий, що був змішаний з іншими напоями, тому зазвичай вживається в чистому вигляді.
ЗА КРАЇНАМИ ПОХОДЖЕННЯ:
- Кубинський
- Ямайський
- Іспанський
- Домініканський
- Індійський
- Австралійський
- Тайський
Підказка № 32