Види рому

Ром (англ. Rum, ісп. Ron) міцний спиртний напій, що виготовляється шляхом бродіння і перегонки побічних продуктів цукровотростинного виробництва, таких, як патока і тростинний сироп. Прозора рідина, що виходить після перегонки, зазвичай потім витримується в дубових або інших бочках.

Будь-яка з класифікацій названа повністюможе бути зарахована як правильна відповідь.

Основи класифікації можуть бути такі:

ЗА КОЛЬОРОМ:

  • Світлий ром, також срібний або білий ром. В цілому, світлий ром має дуже слабко виражений смак, крім властивій рому солодкості, і тому використовується в якості основи для коктейлів. Світлий ром іноді фільтрують після витримки, щоб прибрати будь-яке забарвлення.
  • Золотий ром, також бурштиновий ром витриманий ром середньої щільності. Колір такого рому може походити від добавок: спецій і карамелі, але історично набуває свій темніший колір, витримуючись в дерев’яних бочках (зазвичай дубових).
  • Темний ром, також чорний ром, темніше золотого рому. Він зазвичай витримується довше, в обвуглених бочках. У темного рому набагато сильніший смак, ніж у світлого і золотого рому; в смаку можна відчути натяки на спеції разом з сильними нотами патоки або карамелі. Окрім використання в коктейлях, темний ром частіше за все використовується в приготуванні їжі.

ЗА МІЦНІСТЮ:

  • Легкий ром (ромовий еліксир) це ром слабкіше стандартного 40відсоткового зазвичай трохи більше 30%. Має набагато солодший і насичений смак. Вживається в чистому вигляді і не вживається в коктейлях.
  • Міцний ром це ром набагато міцніше стандартного 40% -го. Багато видів такого рому мають міцність більше 75%.
  • Витриманий ром класу преміум. Будь-який ром витримується протягом певного часу, і в назвах багатьох брендів рома є слово «añejo» (витриманий). Однак витриманим ромом все ж прийнято зазвичай називати ром, який витримується більше 5 років. Витриманий ром сам по собі має більш сильний характерий смак, ніж такий, що був змішаний з іншими напоями, тому зазвичай вживається в чистому вигляді.

ЗА КРАЇНАМИ ПОХОДЖЕННЯ:

  • Кубинський
  • Ямайський
  • Іспанський
  • Домініканський
  • Індійський
  • Австралійський
  • Тайський
  1. Джерело
  2. Джерело
  3. Джерело

Підказка № 32