Види текіли

Текіла (ісп. Tequila) міцний алкогольний напій, отриманий шляхом дистиляції ферментованого соку блакитної агави виключно на території 5 штатів Мексики: Халіско, Гуанахуато, Мічоакан, Наяріт і Тамауліпас.

Blanco (plata, silver, white, біла) безбарвна текіла, яку не витримують.
Joven (ховен, молода) —  не витримана текіла. Напій може бути ароматизований. У цій групі можна виділити
Tequila Gold або Tequila Oro. Вона має золотистий колір завдяки додаванню карамелі.
Reposado (Репосадо, яка відпочила) витримана не менше 2 місяців в дубових бочках. Це надає їй легкий бурштиновий відтінок, який посилюють додаванням карамелі (не більше 1% від загального обсягу).
Anejo (Анехо, витримана)старіє не менше одного року в дубових бочках місткістю не більше 600 літрів (200 літрів для мескалю).
Extra anejo (екстра-анехо «екстра-витримана»)текіла, вироблена 100% з блакитної агави, термін витримки якої перевищує три роки).
Вся текіла поділяється на дві групи, що розрізняються відсотковим вмістом соку агави
  • Tequila 100 % agave. До цієї групи належить текіла, виготовлена виключно з соку блакитної агави. Вона може бути бутильована тільки в межах регіону. На етикетці таких напоїв обов’язково вказано: «agave» або «100% puro de agave».
  • Mixta (міксто). Сюди входять напої зі змішаних цукрів. Згідно мексиканського законодавства, в їх склад має входити не менше 51% цукрів, отриманих з соку блакитної агави. Частина, що залишилася заповнюється за рахунок інших цукровмісних продуктів, наприклад, тростинного цукру або кукурудзяного сиропу.

1. Джерело

2.  «Біблія бармена» Ф. ЕВСЕВСКІЙ

Підказка № 30