Види текіли
Текіла (ісп. Tequila) — міцний алкогольний напій, отриманий шляхом дистиляції ферментованого соку блакитної агави виключно на території 5 штатів Мексики: Халіско, Гуанахуато, Мічоакан, Наяріт і Тамауліпас.


Blanco (plata, silver, white, біла) — безбарвна текіла, яку не витримують.
Joven (ховен, молода) — не витримана текіла. Напій може бути ароматизований. У цій групі можна виділити
Tequila Gold або Tequila Oro. Вона має золотистий колір завдяки додаванню карамелі.
Tequila Gold або Tequila Oro. Вона має золотистий колір завдяки додаванню карамелі.
Reposado (Репосадо, яка відпочила) —витримана не менше 2 місяців в дубових бочках. Це надає їй легкий бурштиновий відтінок, який посилюють додаванням карамелі (не більше 1% від загального обсягу).
Anejo (Анехо, витримана) — старіє не менше одного року в дубових бочках місткістю не більше 600 літрів (200 літрів — для мескалю).
Extra anejo (екстра-анехо «екстра-витримана») — текіла, вироблена 100% з блакитної агави, термін витримки якої перевищує три роки).
Вся текіла поділяється на дві групи, що розрізняються відсотковим вмістом соку агави
- Tequila 100 % agave. До цієї групи належить текіла, виготовлена виключно з соку блакитної агави. Вона може бути бутильована тільки в межах регіону. На етикетці таких напоїв обов’язково вказано: «agave» або «100% puro de agave».
- Mixta (міксто). Сюди входять напої зі змішаних цукрів. Згідно мексиканського законодавства, в їх склад має входити не менше 51% цукрів, отриманих з соку блакитної агави. Частина, що залишилася заповнюється за рахунок інших цукровмісних продуктів, наприклад, тростинного цукру або кукурудзяного сиропу.
2. «Біблія бармена» Ф. ЕВСЕВСКІЙ
Підказка № 30