Вермут

Ве́рмут (нім. Wermut, буквально полин) кріплене вино (від 15% до 23% vol.), Ароматизоване полином, а також іншими травами і прянощами.

Зазвичай в якості основи використовують суміш білих вин, вироблених в різних регіонах. Іноді сумішоснову витримують якийсь час, як правило, один рік у великих дубових чанах.

Основні прянощі для вермуту: полин, якому він зобов’язаний своєю назвою (wermut понімецьки «полин»), кора хінного дерева, кориця, тирлич, кола, імбир, ангелика, ромашка, гвоздика, кірки гіркого апельсину, кмин, ваніль та інші , іноді їх кількість доходить до 40. Екстракти цих рослин отримують шляхом їх мацерації або дистиляції.

У вини змішують екстракти рослин, необхідну кількість цукру і чистий спирт. Червоні вермути забарвлюють черевцем і карамеллю.

Використовувані компоненти і їх пропорція визначають смак вермуту кожної марки і кожного виду. Отриманий вермут іноді витримують, потім фільтрують, пастеризують і розливають по пляшках.

Підказка № 34